2010-05-23
 16:01:56

Idas sommarinlägg

Balkongdörren är öppen. Barn gungar i lekparken. Solen skiner och himlen är blå. Trädens bruna kvistar döljs nu av vackra härligt gröna löv, och på trädgårdarna breder sig grönt frodigt gräs..

Jag känner att sommaren har vandrat in i Sverige än en gång! I flera dagar nu, har jag blivit varm och svettig i den stekande solen när jag vandrat hemåt på eftermiddagarna. Men, hur kom det att bli såhär vackert, på så kort tid? Jag tycker att våren bara var över på några veckor, efter den långa vintern, för nu så har sommaren kommit... Haha, jag måste erkänna att det är roligt att jag citerar lite ur Idas sommarvisa, i och med att jag heter Ida själv :D Och jag har just tagit bort snön... Vilken power jag har, det måste jag säga...

Visst, det har ju varit en hel del regniga dagar också. För att inte tala om denna veckans torsdag eftermiddag fram till och med hela fredagen, då tjocka moln har täckt himlen och bara vräkt ner regnet, som så många finner oerhört bedrövligt. Det gör jag också. Men, nu när solen är framme, är det bara att ta för sig och njuta! Finns det något bättre än att vara ute i det här vädret, och kanske köpa en mjukglass med en kompis?

Inte nog med att vädret har tagit en vändning, så är ju skolan snart slut! För min del är ju hela högstadietiden snart blott ett minne, och det kan jag säga mina vänner, DET är skönt. Hur många gånger som jag brytit ihop i ilska och tårar på grund av denna jäkla skolan kan jag nog inte riktigt räkna till, och det ska bli skönt att på ett sätt få börja om.. Hur mycket jag än älskar mina vänner, ska det bli härligt att få fler nya vänner, och få gå på lektioner som jag faktiskt är intresserad i. Ja, jag kan minst sagt säga att jag är trött på Sannerud. Herregud.

Denna vackra dag borde jag vara ute så mycket som möjligt, så det känns skamligt att säga att jag förmodligen inte kommer vara det.. Det beror på, om jag hittar någon att umgås med, men jag ska även ägna lite tid åt att lära mig Nordamerika utantill, i och med att vi har blindkartetest imorgon.

Så, njut av vädret och känslan av att ni snart är fria nu. Det behövs, och det har vi gjort oss förtjänta av!


Gammal sommarbild... Och tack Sofia, för att du gör livet lite bättre när vi umgås! <3
2010-05-16
 01:09:22

METALTOWN, RAMMSTEIN!!

Jag ber om ursäkt för att jag än en gång tjatar om den fantastiska nyheten att jag idag har beställt tvådagarsbiljetter till mig och Emma till Metaltown och att vi ska se Rammstein. Men jag känner nu, att jag är i ett tillstånd där jag måste få utlopp för mina känslor på något sätt, för just nu känner jag ungefär allt. 

Tidigare ikväll, efter många om och men, övertalade jag och min kära syster vår pappa att låna ut pengar till oss så att vi äntligen kunde beställa dessa förbaskade biljetter till Metaltown. Jag kände att detta kanske är min enda chans att se Rammstein live, och jag var helt enkelt tvungen att ta den chansen. Jag har länge gått runt och känt en gnagande ångest inom mig, när jag tänkt på att med bara några klick på metaltowns hemsida, kan man beställa biljetter. Där ute finns biljetterna, och vem som helst kan beställa, och i vilken sekund som helst kan de ta slut. Och om jag då inte skulle ha en biljett, så skulle min livslust vara... tja, nästan obefintlig.

Men, nu har vi beställt biljetterna. Nu är de våra. De har bara inte hamnat i brevlådan än..

Just för tillfället har jag väldigt svårt att förstå situationen jag är i. Jag kan helt enkelt inte förstå, att jag ska se Rammstein live. Jag ska på Metaltown. Om allt går enligt planerna, vill säga.

Just det.. Om allt går enligt planerna. Det är det som gnager i mig nu. Jag oroar mig för att nånting kommer gå vedervärdigt snett. Kanske att jag får extrem fladderdreta precis innan jag har anlänt till Frihamnen i Göteborg, där Metaltown äger rum.. Att jag kanske missar tåget, eller helt enkelt tappar biljetten. Nejnejnejnejnejnejnej. Det får inte hända. Det ska inte hända. Det kommer inte hända. Jag får helt enkelt vara väldigt duktig, lydig och snäll innan 18 juni, så att jag inte drabbas av extremt dålig karma...

Men, förutom oron, vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen. Jag vill skutta, trippa, hoppa, sjunga, gråta, skrika, JA ALLT MÖJLIGT, men jag  känner att jag måste få utlopp för alla mina känslor!!! Fast det har jag ju redan nämnt... Men eftersom jag inte kan skutta och hoppa och trippa och skrika och sjunga, i och med att klockan nu är 01.02 och min pappa genomgår sin skönhetssömn, så får jag skriva ut känslorna istället.

Ja, och nu är det gjort! :D

Åh gud, jag fattar det inte. Jag. Kan. Helt. Enkelt. Inte. Fatta. Det.

Jag tror jag ska försöka sova nu...


Här är de.. Dem ska jag se...
2010-05-09
 12:27:50

Den snara framtiden...

Jag känner nu, att det var ganska så länge sedan som jag uppdaterade bloggen, så jag ska göra ett försök att skriva en uppdatering nu, om nästkommande vecka.

Idag, söndag: Emma och Ankh kommer hit, i hopp om att få någonting gott att äta i magen. Det kommer de förmodligen få också, eftersom att mamma redan nu, TRE TIMMAR innan de kommer, har börjat laga maten. Hoppas det blir smarrigt.. Någon slags köttgryta blir det.. Efter några timmars umgänge med familjen, är det dags att packa en veckas kläder i min stora lila bag, för att sedan bege mig till fadern på Runnevål.

Imorgon, måndag: 06:00 ringer klockan. Jag går upp, tar en dusch, äter frukost och gör mig iordning inför en ny händelserik dag i helvetet. Och det är inte vilken vanlig måndag som helst imorgon. Åh nej, för vi ska nämligen, TAMTADADAM.... ORIENTERA!! :DD Ja, ännu en vårdag när vi tvingas ut till Höjda, med en förvirrande karta i högsta hugg, för att desperat leta efter orange tygbitar ute i skogen. Lycka till, säger jag till mig själv.

Tisdag: En vanlig dag. Inget speciellt alls. Men vi får väl se vad dagen bjuder på för növerraskningar :D

Onsdag: Hemstudiedag. Alltså, vi tilldelas uppgifter i vissa ämnen, som vi ska göra hemma. Vi som går på högstadiet får nämligen inte vistas i skolan när de små sexorna kommer och ska träffa sina blivande klasser. MEN, jag och Sara har blivit tilldelade en speciell uppgift; vi ska nämligen få ha hand om en liten musiklektion med den blivande nya musikklassen! Det ska bli intressant, och kul!

Torsdag: Kristihimmelfärdsdag. Jag, min mor och hennes pojkvän beger oss till Strömstad under några dagar, och hälsar på moster och Molly. Låt oss inte förglömma hunden Kajsa också! :D Jag vet i nuläget inte vilken dag vi kommer hem...

Ja, det är väl ungefär hur veckan kommer se ut..

JA! :D

Oj, detta var ett tag sen...
2010-05-03
 17:08:48

Verdammt, Rammstein?!

WOOHO, jag känner att jag börjar bli bättre på att uppdatera, minsann! :D

Som många kanske har förstått, så har jag gått och lyssnat mer och mer på det tyska industrimetalbandet Rammstein.

"Hur har detta gått till?", undrar säkert många av er där ute, som vet att jag egentligen aldrig känt att min förmåga att lyssna på musik aldrig har dragits till den typen av musik, och jag förstår heller inte riktigt hur det gick till. Men jag kan ju försöka sammanfatta mina upplevelser när det gäller Rammstein;

För flera år sedan spetsade jag öronen, när Rammstein gjorde reklam för sin nya skiva, där sången Amerika spelades upp. Då hade jag inte funnit mig själv direkt inom musikens värld, och det kanske för att jag lyssnade på artister såsom Markoolio och Nanne Grönvall. Men när reklamen för Rammstein visades, tänkte jag "Nämen, det där var ju kul!", och sade att jag tänkte köpa skivan.

Men det gjorde jag inte. Sedan var det inget mer med det.

Men i några år nu, har min syster lyssnat på Rammstein, och jag kan inte säga att jag direkt uppskattat när hon spelat deras tuffa metallåtar sent på kvällen.. Inte heller har det varit särskilt uppskattat när även mamma har fattat tycke för Rammstein, och jag tvingats till att lyssna på samma skiva om och om och om och om igen varenda gång vi har åkt i en bil med CD-spelare.

Men, sakta men säkert har jag börjat tycka att låtarna är riktigt... roliga, med sitt neurotiska keyboardsound blandat med hårt spelande elgitarrer. T.ex. låtarna Du Hast, som så många har hört, Amerika, med sina fyndiga texter, och Frühling in Paris, som är lite lugnare, men väldigt väldigt fin...

Och nu har jag upptäckt fler låtar att lyssna på, och min lilla rosa tjej-Mp3 med rosa hörlurar, är nu fylld med Rammsteinlåtar, och det finns inte mycket The Ark kvar...

Så, gissa om jag är avundsjuk på min syster, som FESTAT med Rammstein TVÅ GÅNGER, och den oerhört gubbsnygga sångaren TAFSADE på henne.

Ja men det är ju klart att jag upptäcker en ny kärlek allt för sent...

http://www.youtube.com/watch?v=ncQ0rO9qdhc - Det kan ju vara värt att titta...

http://www.youtube.com/watch?v=mM1x00cbyTM - som jag tycker att alla borde lyssna på. Den är väldigt väldigt fin..


Fina killar!